luni, 21 decembrie 2009

15-16

Asta mi-e ultima zi de cinspe ani si e pentru prima oara cand simt un pic ca fac cu un an mai mult. Pana acum nu mi s'a parut cine stie ce diferenta, dar parca astept saispe cu speranta. Probabil e si de la melodia saltareata pe care o ascult. Am asteptari mari de la saispe, e un numar dragut, par si intotdeauna mi s'a parut portocaliu.

Sunt multumita de 15 si nu voi pune 'dar' pentru ca au fost chiar ok. Undeva intr'o goana de la o extrema la alta, niciodata la mijloc, caci nu prea imi sta in caracter. Pot sa zic ca si acesti minunati 15 au fost o intreaga fuga. Am fugit dupa fericire, insetata de bine si de minunat. Am facut cam tot ce'si doreste o fata la cinspe ani, da, am facut. Dar deosebit, genial, mi se pare faptul ca am facut si tot ceea la ce nu se astepta o fata de 15 ani. 15 - copilaresc, dragalas si temator, dar 16 nu inseamna un adio definitiv de la copilarie; niciuna din varste nu va insemna asta pentru ca nu'mi doresc sa'mi ingrop capul adanc in hartii pentru tot restul vietii mele fara sa ma bucur de fuga in picioarele goale pe nisip sau iarba in continuare.

Pentru mine, 16 inseamna un an nou plin de zambete. Sau, 16 ani de vanzari continue, fara criza financiara. 16 vor fi o schimbare, o deschidere la care ma astept, 16 inseamna nebunie noua si ceva care in sfarsit o sa aiba gust. Pentru ca asta vreau si pentru ca 16 imi trezesc constiinta si increderea in mine. Pentru ca daca vreau eu, 16 pot fi si 18 sau 20 sau...sau...Pentru ca la 16 vreau sa ma indragostesc din nou de mare, de marea pe care au uitat'o cei 5 ani trecuti.

16 inseamna 15 ani plini de rasete, lacrimi, zambete, incruntari, impliniri, dezamagiri, suisuri, coborasuri, voi sau altii, vara, iarna, vacanta, scoala, eu, alta, eu, alta, pentru ca la sfarsit sa ma intorc definitiv la mine + inca 1 an plin de zambete noi de domnisoara si de plete lungi, de piele bronzata si de dragostea renascuta pentru mare, un an in care o sa iubesc cu tot ce am mai bun, cu tot ce am mai scump, o iubire in care imi dau tot sufletul cu riscul de a'l pierde, chiar si definitiv.

Ma astept sa traiesc asa cum imi doresc, sa nu pun suflet in lucrurile care nu merita, sa invat sa merg altfel, ca sa pot calca si eu in picioare. Vreau sa invat sa privesc si prin voi, sa aud doar ce vreau si sa ma joc cand voi sunteti seriosi. Vreau sa fac ce'mi place cand voi nu vreti asta. Vreau sa va arat cat de incapatanata pot fi si ca nu puteti sa tineti pasul cu mine, nici sa'mi furati avantul. Imi doresc sa ma eliberez de voi, de mine, sa fie o descatusare. Vreau sa ma pierd de tot, vreau sa ma pierd de voi. Vreau sa mi se piarda urma, vreau sa fiu acoperita si totodata descoperita. Vreau sa fiu acolo si aici in acelasi timp. Vreau sa conduc, da, sa conduc propria'mi viata. Vreau sa citesc ganduri si sa citesc priviri. Vreau sa scriu suflete.

Asta e un lucru genial pe care'l pastrez. Scrisul ca parte din mine si eliberarea prin scris de atatea vieti pe care le am in mine insami.

Sper sa te iubesc, 16.

Oh, tonight, she killed you with her smile, even though she's so young.


Reamonn - Tonight
Asculta mai multe audio Muzica

Un comentariu:

  1. La muuultiii aaani, Criii!!!
    fericire,zambete,condei,prieteni,iubire,povesti,infinit.16 sa ti le aduca pe toate!
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere